Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K věcem covidovým se nevyjadřuji, neb jim nerozumím, ale pokud si je někdo jist, že pandemie je zneužívána k omezování svobody, pak nevím, proč by měl být dnes překvapen. Dokonce se objevují verbalizované představy o táborech pro odpírače proticovidových opatření. Pan Zeman přece řekl, že bychom se mmohli od Číňanů učit, jak konsolidovat společnost. Jistěže nemluvil o nějakých drakonických persekucích z ideologických důvodů, ale o možnosti ekonomického růstu a rozvoje. Jenže shodou okolností ten čínský právě využívá stovky pracovních táborů, v nichž levná pracovní síla režimu nepohodlných osob roztáčí kola komunistického kapitalismu. Takže těm, kdo toužili mít Zemana presidentem možná něco uniklo:-)

3 1
možnosti
JR

J21a98n 41R49á19ž

13. 1. 2021 12:28

Použiji-li Vaši terminilogii, tak kola komunistického kapitalismu roztočili kapitalisté západní v okamžiku, kdy přestěhovali 90% výroby spotřebního zboží ze "západu" do Číny ́, právě aby využili tamní levné pracovní síly ke zvýšení svých zisků. Ač to zní jako z Rudého práva, je to pravda. A teď můžeme pozorovat, že jakmile v Číně pracovní síla zdražila, tak ti samí roztáčejí kola komunistického kapitalismu ve Vietnamu a jinde.

Přesunovat výrobu za nejnižšími výrovními náklady, se říká globalizace. A v pravidlech daných globalizací si na nějaké dodržování lidských práv nikdo nehraje.

4 0
možnosti
SB

Já mám jiný názor na povinné nošení roušek.

A můj názor je podložen osobní zkušeností. Já jsem momantálně na neschopence. Já vím, co to je mít covid. A to patřím k těm šťastným, kteří to prodelávají ve velice mírné formě a od pondělka už asi budu zase chodit do práce.

Ale i takto mírná forma je nepříjemná.

1 0
možnosti
IM

Ona je nepříjemná i rýma : bolest hlavy,pálení v nosohltanu,většinou i v očích,ucpaný nos,ztráta čichu a chuti(alespoň to uvádějí všichni s rýmou.to nejsou příznaky covidu).Trvá to víc než týden,nemůžete s tím nic dělat,jen mírnit příznaky.Naštěstí není smrtelná a nikdo vám na ni nedá neschopenku.

5 0
možnosti
Foto

Dojmy a k nim vhodné pojmy. Již A.E. se zmínil o generaci idiotů v souvislosti s techn. pokrokem, kdy technika předčí mezilidské snahy. A pokud se chcete odvolávat na klasiky scify, dovolím si doporučit S.Lema. Tam to fšecko je, od BLBů počínaje. B.L.B.=bomby lásky k bližnímu;-)

1 0
možnosti
JM

Nesmysl. V době sociálních sítí je totalita zhora nemožná. Pouze sama společnost ji může vytvořit. Ne Babiš, Zeman.

3 3
možnosti
JR

J69a62n 29R72á93ž

13. 1. 2021 12:18

V době kdy provozovatelé sítí odpojí od možnosti prezentovat svoje náuzory každého, kdo jim je nepohodlný, je právě cenzura daleko jednodušší, než byla za komančů.

Viz dnes Trump v USA. Byť mám velké výhrady k tomu, co Trump na sítích plácá, tak takový zásah do možnosti šířit názory je větším zásahem do svobody, než je povinnost nosit roušku. Zuckerberg nebo Bezos, , jak se ukazuje, mají dnes větší moc ovlivnit veřejné mínění, než kterýkoliv politik.

Od okamžiku,kdy těmto pánům byla dána možnost pouštět "do světa" jen názory, které oni pro sebe považují za prospěšné, jsou schopni ovlivnit volby a tím vyvtořit vládu která bude vyhovovat jim. No a to je totalita. Dbes to odnesk Trump, zístra to můlže klidně odnést Biden, či kterýkoliv guvernér nebo senátor, když proti němu provozovatelé sítí poštvou veřejnost.

8 0
možnosti
JS

Možná Vám uniklo, že Afrika není nejhorší , nejhorší jsme my.

2 0
možnosti
Foto

Náhubky dobrovolně nenosime, je to nařízené, ale jinak s většinou vaší úvahy souhlasím.

2 2
možnosti
PC

No, mnozí (a jejich opravdu dost) ty náhubky nosí i tam, kde nemusí.

3 1
možnosti

To jsem teda dosud vůbec netušil, že za Hitlera museli Židé nosit žlutou hvězdu kvůli viróze, podobně jako dnes my nosíme roušky či respirátory.;-D

3 3
možnosti
RS

Tehdy měla ta viróza genetický původ.

3 1
možnosti
MD

No, jestli jste se cítil za normalizace svobodnější než dnes, tak to o lecčem svědčí.

11 6
možnosti
JF

J65i73ř88í 88F33o19g87e89l

13. 1. 2021 11:05

A kdo straší? Především všudevlezlá media.

A pak také lidé jako vy. Vždyť nic jiného než strašení ten váš článeček není.

5 4
možnosti
BM

Možná se pletete v šíření strachu a projevu názoru. Mezi těmito dvěma vede docela tenká "hranice". Pak už jenom záleží na schopnosti jedince to rozpoznat.

2 0
možnosti
RS

Což o tom, strašení tu bylo vždy, ale většina lidí si to nepřipustila dokud je nepotkala nebezpečná nemoc nebo nebyli starší věkem a tělesné signály je nepřinutili uvažovat o smrti.

Jenže teď je úplně jiná situace, strach před smrti mají i ti mladší a zdraví. A co se neukazuje? Že ne každý je schopen se s tím strachem poprat se ctí.

Takže kvůli přítomnosti smrti v životě je totalita vždy přítomná a vždy záleží na každém z nás jak se s ní popasuje. Tváří v tvář smrti se teprve ukáže charakter. Stačí sledovat reakce lidí na Covid a lze vidět, v jakém je stavu ten člověk. Kdo žije ovládán strachem, je ochotný vše ostatní obětovat. Včetně svobody. Tak to vždy bylo, je a bude.

6 0
možnosti
  • Počet článků 248
  • Celková karma 20,57
  • Průměrná čtenost 1271x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik