Máme hole v ruce aneb další výročí 17. listopadu

A opět se bude demonstrovat. Kdo s kým, proti komu a kde? Určitě se už mnozí chystají, že vyjdou zase do ulic.

Už je to 28 let od událostí na Národní třídě a mnozí z nás se necítí o mnoho svobodnější než tenkrát. Svoboda je vzácné zboží a je třeba o ni stále bojovat, protože kdo by čekal, že mnohá z listopadových hesel roku 1989 "Máme toho dost", "Konec vlády jedné strany", "Kdo, ne-li my, kdy, ne-li teď?", "Lží už bylo dost", "Svobodnou republiku ve svobodné Evropě", "Svobodu, svobodu, svobodu", "Ať žije Havel", "Miloše do koše", budou aktuální i v roce 2017.

Poslední parlamentní volby dopadly tak jak dopadly. Víceméně dle mého očekávání. Jen v těch procentech jsem se netrefil. ANO dostalo mnohem víc než jsem čekal, ale to koresponduje s úbytkem hlasů pro komunisty a ČSSD. Prostě došlo k pouhému přelití hlasů a po 28 letech nám opět hrozí vláda jedné strany. A komunistů, estébáků a všemožných socialistů je tady pořád víc než je zdrávo. Bohužel nejenom tady v Česku ale potažmo i v té Evropské unii, která už dávno není tou, o jaké jsme snili a doufali.

Nevím, jak budete trávit vy páteční den volna, ale já si vezmu golfové hole a vyrazím do přírody, abych přišel na jiné myšlenky... 

Autor: Jiří Beránek | úterý 14.11.2017 16:50 | karma článku: 18,32 | přečteno: 679x