"Mírová konference" v Paříži aneb o nás bez nás.

Nevím, jak vy, ale já z toho nemám vůbec? dobrý pocit. Nebyli tam Izraelci , ale kupodivu ani Palestinci a hlavně americkou stranu tam reprezentoval odstupující ministr zahraničí John Kerry.

Zástupci nové Trumpovy vlády tam také nebyli a je tedy otázkou, k čemu ta fraška byla dobrá a za jakým účelem to celé bylo zorganizováno.

Osobně si myslím, že se nejedná o žádnou mírovou konferenci. Naopak. Je namířena proti Izraeli. Účastníci se prý dohodli, že do konce roku uspořádají další podobnou akci za účasti zainteresovaných stran a Francie údajně Trumpovi  vzkázala, že jeho plán přesunout ambasádu USA do Jeruzaléma by mohl zmařit mírové úsilí. Mám za to, že vůbec není špatný nápad, protože ať si kdo chce co chce říká, pro mne byl a je Jeruzalém hlavním městem Izraele. 

Mimochodem rozsudek německých soudů, že pokus vypálit synagogu v německém Wuppertalu  byl přiměřený krok, který měl vyjádřit nesouhlas s politikou Izraele v pásmu Gazy, je něco neuvěřitelného. A běhá mi z toho mráz po zádech...

 

Přidávám nově vydané stanovisko Evropské koalice pro Izrael viz http://krestandnes.cz/stanovisko-k-parizske-konferenci-blizkem-vychode/?

 

 

Autor: Jiří Beránek | neděle 15.1.2017 19:59 | karma článku: 34,93 | přečteno: 879x