Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

V nezpochybnitelných případech brutální vraždy, obzvlášť několikanásobně, bych pro obnovení trestu smrti v referendu hlasoval.

1 0
možnosti
Foto

Jirko, to je tvůj názor nebo názor tvé "náboženské organizace"?

2 0
možnosti
Foto

Nezlob se Honzo, ale vůbec nerozumím tvé otázce. Nevím, jakou náboženskou organizaci myslíš? Já v žádné organizaci ani straně nejsem. Jsem jenom důchodce fandící Slávii, pro něhož je svoboda slova a projevu prioritou číslo jedna

2 0
možnosti
JP

Kdysi byl výkon trestu smrti koncipován jako divadelní představení, publikum se na takovou atrakci s největší pravděpodobností chodilo dívat jako na skvělou zábavu, ať se usekávaly hlavy, čtvrtila těla nebo věšelo. Věřím. že i dnes se najdou úchylové, kteří s napětím sledují videa z popravy delikventa na elektrickém křesle.

Diskuse na téma na základě z kontextu vytrženého citátu z Exodu nemá žádný smysl, neboť jsme součástí snad dosud civilizované společnosti zvané Evropská unie, kde jednou z podmínek členství je nepřijatelnost trestu smrti. Možná jsem četl nepozorně, ale v článku ani diskusi jsem neobjevil jediný relevantní argument pro souhlas trestem smrti.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jsi nepochopil smysl mého dnešního příspěvku. Šlo mi jen o drobný sociologický průzkum v této čtenářské komunitě vzhledem k tomu, že autor článku pan Procházka napsal, že veřejnost je v této otázce rozpolcena a že zápas mezi příznivci a odpůrci trestu smrti je cca vyrovnaný. To "oko za oko, smrt za smrt" byl jen úvod k věci. Takový oslí můstek...

0 0
možnosti
JP

Že by po EURU další třaskavé téma? Vývoj ve světě ukazuje odklon od trestu smrti, také nejsem pro trest smrti. Trest smrti je laciné a populistické řešení, které však potřebný efekt nemá.

1 0
možnosti
Foto

Jsem proti, podle mne výchovnější je doživotí s nucenými pracemi. Stejný názor měl i bývalý prezident Miloš Zeman a to v době, kdy většina lidí byla pro zachování trestu smrti. Jsou známy případy, kdy doživotně odsouzení spáchali sebevraždu, tedy pro ně bylo doživotí horší než smrt.

1 0
možnosti
Foto

V Číně, kam náš naštěstí už bývalý prezident létal, aby se učil, jak stabilizovat společnost, trest smrti stále mají. V spřátelené KLDR rovněž.

Ani jedna z těch zemí není takovou, ve které bych chtěl žít.

6 0
možnosti
MB

Já jsem pro. Vím, že se stalo, že byl popraven nevinný, ale myslím si, že v dnešní době testů DNA atd. by se to, s největší pravděpodobností, stát nemělo. Samozřejmě bych byla pro to, aby poprava neproběhla do roka. Ať je tam nějaká lhůta, třeba 10 let, pro případ, že by se opravdu objevil nový důkaz, a aby měl odsouzený čas připravit se na věčnost.

0 7
možnosti

Dnešní DNA testy nemohou postihnout všechno. Někdy prostě vzorek DNA chybí a rozhodují nepřímé důkazy typu pachové stopy a pod.

2 0
možnosti
MK

Trest smrti nelze vrátit a může být aplikován jen v bezchybně fungující a nezkorumpovatelné justici.

Autore, myslíte, že takovou u nás máme?

8 0
možnosti
JZ

Thukydides v mytilénském dialogu říká zhruba, že trest smrti povstalce a zločince neodradil, takže "buď musíme nalézt trest, který je horší než smrt, nebo se smířit s tím, že trest smrti nám bezpečnost nepřinese"...v zásadě argumentuje za prevenci místo trestů za vykonané zločiny

a nejde zde o nějakého lidumila

0 0
možnosti
LV

Trest smrti vraha od vraždy neodradí. Na druhou stranu toto pravidlo lze zobecnit na jakýkoliv přečin a jakýkoli trest. Zločinec v okamžiku páchání zločinu na výši trestu obvykle nemyslí.

Pro mnohé vrahy je možná trest smrti milosrdnější než doživotí.

Takže spíš to doživotí.

4 0
možnosti
Foto

Zabrání mu vraždy zopakovat po propuštění z lochu, event. po hloupé amnestii.

3 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 1287x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik