Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nakonec jsem své plány změnil a vezmu to do Polska přes Jaroměř a Trutnov přes Swiebodzin, kde stojí světový unikát. Nejvyšší socha Krista na světě. Prý je o 3 metry vyšší než ta v brazilském Rio de Janeiro. Tak to jedu změřit...

1 0
možnosti
Foto

Dopravní expert ODS a ministr dopravy Martin Kupka slíbil, že za svoje čtyřleté působení ve Fialově vládě nechá v ČR postavit 200 km dálnic. Je nutné si na jeho slib počkat a pokud jej nesplní, pan ministr si tu svoji lež schytá.

3 0
možnosti
MR

Problém je i poměrně hustě zastavené území, obce jsou podél silnic. To činí velké nároky na schvalovací

řízení a proces EIA, kde se kdo může vyjádřit a blokovat, ne každý chce mít vesnici za humny. Je to i byznys.

Pak tu jsou chráněné přírodní rezervace a cenné krajinné území, třeba údolí Libuňky v Českém Ráji, Drahanské údolí v Praze.

Pak tu je i modernizace železnice, páteřní síť, což odčerpává jak zdroje, tak i stavební firmy, pracovníky a chybí důležité pracovní profese, neboť zde je kladen důraz na tituly a vysoké školy.

Dále je to složitá tzv. humanizace dálnic, různé ochrany, vedením krajiny ... .

Pak je tu i propadnutí EIA, u připravovaných dálnic, díky pozastavení v minulosti.

Vliv má i předání výrobního zařízení do Číny a Asie, utlumení výroby stavebního materiálu a jeho nedostatek.

Problém je dnes i vysoutěžit dodavatele prací ... .

Problém je i tzv. divoká zástavba po roce 89., kde se zastavovala území s plánovanou výstavbou důelžité dopravní infrastruktury.

1 0
možnosti
Foto

Tak modernizace české železnice to je kapitola sama pro sebe. Jezdil jsem denně vlakem do zaměstnání na hlavní tratí Praha - Kolín potažmo z Kutné Hory skoro 30 let a k žádnému velkému zlepšení nedošlo. V zimě se netopilo a o klimatizaci vlétě jsme si mohli nechat jenom zdát. Došlo sice k vyměně starých vagónů za nové. ale Pendolino jezdí jen do Ostravy. Dříve u starých vagónů se v létě dalo větrat tím, že se otevřely okna, ale to u těch renovovanýc dederónských ani nejde. Nedovedu si tak vůbec představit jak bude vypadat výstavba nové trati pro rychlovaky. Jednak na to nejsou peníze a je otázkou, jestli jsou vůbec tady v Česku potřeba. Já osobně jsem šťastný, když na trati KH-Praha nemá vlak zpoždění víc než čtvrt hodiny ;-)

3 0
možnosti
JD

Za Topolánka a Nečase se výstavba dálnic zastavila.

Tehdejší ministr financí nedal na výstavbu peníze, šetřilo se!

V letech 2011 až 2013 se začalo stavět jen 800 metrů nových dálnic. Nejhorší ovšem je to, že vláda tehdy zastavila i projektování, plánování a výkup pozemků. Stačí vzpomenout na statkářku p. Havránkovou.

A za tuto dobu se podařilo v Polsku postavit 200 km nových dálnic.Polsko také přijalo nový stavební zákon a zákon o výstavbě liniových staveb!

U nás 0!

Marně tehdy pan Švejnar (a nejen on) prosazoval financování výstavby dálnic!

Kalousek šetřil a v reálu neušetřil nic.

Je to žalostný pohled!

Karma.

5 0
možnosti
Foto

Kalousek šetřil a v reálu to, co našetřil, prošustroval tvůj Babiš, Juro.

3 4
možnosti
PB

..... taky by to tady mohlo jit!,- teda pokud by sa korupce trestala smrtí a stát se silnou samosprávou by stál nad eko-vyděračskou lobby červenejch mravenců a zelenejch žabiček

2 0
možnosti
Foto

Nikam nepudete tady zůstanete si představte že byste odešel Vy pánové Jurčák,Lnenička, Nožička, Větvička a paní Lhotská hned by bylo o sedm blogerů míň

3 2
možnosti
FD

Divíte se?Na zbourání staré barabizny musí být doložen projekt staré barabizny.To hlava nebere.Proč?

3 0
možnosti
Foto

Známý staví dálnice. Před Babišem se mi zmínil, že úplatky měly postupně narůst ze tří procent na dvanáct. Také hovořil o bohaté mostní lobby, která si podobným způsobem zajišťuje, aby na trasách bylo co možná nejvíc mostů. Neměl jsem důvod mu nevěřit. U Tábora se kvůli "chybě" jedné úřednice nemůže dostavět asi 300 m úsek na D3. V takovém prostředí se u nás pochopitelně staví draze a pomalu.

5 1
možnosti
Foto

Aby nedošlo k mýlce - to před Babišem není myšleno místně, ale časově. Podobně jako před Kristem.

6 0
možnosti
Foto

Je fajn, že jste zůstal. A hned dobré téma.

8 1
možnosti
  • Počet článků 246
  • Celková karma 20,73
  • Průměrná čtenost 1281x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik