Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, a je to. Buďte rád, že jste ty čtyři knedlíky, co Slavia nakoupila, neviděl na vlastní oči in natura. Takže už vám nouzový stav může být ukradený.:-)

0 0
možnosti

Ta Slavie to ve finiši schytala jak opozice.:-/

2 0
možnosti

;-D;-D;-D

musím přiznat, že jsem ve skrytu duše doufal, že by se snad mohl stát zázrak, ale na konci jsem opět stál s nohama na zemi s konstatováním, že pan Beránek se možná také jednou postaví na pevnou zem.

:-):-):-)

1 0
možnosti

Pane Beránku, plně chápu Vaši rozmrzelost. Jsem také slávista. A třeba ten mač z Chelsea, to byl požitek už jen pro fandu fotbalu.

Stran toho nouzového stavu srozumitelně vysvětlujete Váš vztah k němu. Vaše východiska jsou ale mylná. Stručně řečeno jde o něco zcela jiného. Jde o pacienty s covidem, jejichž stav vyžaduje hospitalizaci. V té záplavě čísel a grafů to jsou čísla hospitalizovaných. Na základě toho, co se dělo v té Číně, se to vědělo od počátku. Španělsko a Itálie to jen potvrdily. Od počátku jde o to zabránit, aby ten počet nemocných covidem, vyžadujících průběhem nemoci hospitalizaci nepřekročil možnosti, kapacity zdravotních zařízení. O to jde všude ve světě. A ta čísla hospitalizovaných jsou přesná, stejně jako jsou přesně známy kapacitní možnosti nemocnic. A třeba dnešní Izrael s kolabujícím zdravotnictví to zase potvrzuje a varuje.

U nás ten nouzový stav je důsledkem sporu právníků, kdy a za jakých právních úkonů lze provádět ta či ona plošná omezení. Ostatně vzorek je tady.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Za-hranou-Na-CT-o-nouzovem-stavu-Prymula-si-rad-pocte-638861

2 0
možnosti

Pane Beránku, dal jsem Vám karmu, ač mě fotbal příliš nezajímá. Ale vím, že Váš blog má širší téma, nežli je jen fotbal.R^

4 0
možnosti
Foto

A současný, respektive dnešní stav není nouzový?

0 0
možnosti
Foto

Pane Beránku, opravte mě pokud se pletu ale volby se konají 2 a 3 října a nouzový stav je vyhlášen od října pátého. Pokud sleduji náladu v České republice, velká část obyvatelstva je k nouzovému stavu, stejně jako k dalším restrikcím velice rezervovaná. To jsou dosti silné argumenty pro tvrzení, že vaše dedukce o nouzovém stavu z důvodu získání volebních preferencí je totální pitomost. K tomu všemu je nutno ještě připočíst fakt, že v průběhu dne, může parlament vládě tento krok zatrhnout. což není vyloučeno, jelikož ani komouši ani SPD nejsou z nouzového stavu zrovna na větvi.

Takže mi nezbývá nežli konstatovat, že jste vedle jak ta jedle.

2 1
možnosti

Nouzovým stavem si vláda podřízla volební větev a je úplně jedno, jestli platí od pátku nebo od pondělí.

Kdyby jim to parlament zatrhl, udělal by z nich mučedníky a přihrál jim hlasy. To neudělá ani náhodou, když navíc vůbec nemá důvod se k tomu okamžitě vyjadřovat. Komouši a SPD (a nejspíš i jiní) budou vyčkávat a ve vhodnou chvíli se do věci vloží. Ale před volbami to určitě nebude.

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to smutné. Pokud by totiž Slavia postoupila do Champions League, nebudete mít možnost sledovat na stadionu, jak si s ní každý soupeř vytírá pozadí jako v loňské sezóně.

3 3
možnosti
Foto

Hmmm taky názor. Sice slaboduchý, ale komu není shůry dáno v apatyce nekoupí. Viděl jsem všechny zápasy a většinu z nich na vlastní oči v Edenu i v Dortmundu a ve všech jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem nejlepším mužstvům světa.

2 2
možnosti
Foto

No jo, to je trága, někdo nebude moci jít na fotbal... Vůbec nechápete, jak je takový argument směšný. A ještě jednu věc nechápete - nouzový stav se nevyhlašuje primárně proto, aby někdo nemohl jít na fotbal, ale proto, aby mohl stát a instituce spolu s ním bojující s nákazou, operativně, bez průtahů úřednického šimla a flexibilně nakupovat určité prostředky, vydávat určitá nařízení tak, aby bylo možné je aplikovat v aktuální dobu a na aktuálních místech. Svým blogem jste jen potvrdil, že skutečně nevidíte důvody k vyhlášení nouzového stavu a to proto, protože těm důvodům ani trochu nerozumíte. To, že je pro vás stěžejní, že neuvidíte nějaký jeden zápas fotbalového mužstva, ve světle potíží, skutečných potíží, ostatních lidí, kteří se v jakémkoliv smyslu s covidem v současnosti perou, ať už jde o potíže existenční, zdravotní, nebo pracovní, jen svědčí o tom, že jste totálně mimo mísu. Nikomu, ani mě se nouzový stav nelíbí, nikdo není takový masochista, ale většina lidí (doufám...) chápe, že je čas na hry a pak také čas na vážné věci. Někdy je zkrátka potřeba zatnout zuby, což vy ale evidentně neumíte.

8 6
možnosti
Foto

Ne nouzový stav se vyhlašuje pro zcela jiné věci než je ochrana zdraví. Je potřeba zakrýt pochybné kšefty. Nic jiného za tím nehledejte. Jinak si zuby zatínejte jak chcete, ale nenuťte to jiným. Nejsme na to zvědaví.

3 6
možnosti

P17e28t55r 64N55e98d20v18ě70d

30. 9. 2020 14:04

Popravdě se mi nouzový stav také nelíbí. Předpokládám však, že se u Prymuly schází více a podrobnějších informací, které se svým týmem musí brát v potaz.

Třeba ví, že se mu třeba bortí systém na odběrech krve. Třeba i Praze, protože jsou sestry nemocné, nebo jsou s dětma...co udělá nechá to být? Nebo zavede nouzový stav kdy může zavelet " můžeš fungovat? Tak padej do práce. Až padneš, přemístím tam sestru z jiného města" I o tom je, mám dojem, ten nouzový stav.

2 1
možnosti

Svět se zbláznil. A teď si představte, že začne 3.světová. To by byl chaos ještě trochu větší.

3 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 1287x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik