Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

Proč tolik odsudku, varování a volání po demokracii a vlastenectví neprojevil při osmdesátém výročí Mnichovské dohody, kam naši představitelé nebyli ani pozváni k jednání a přišli jsme o cca 41 000 km2 a skoro 5 milionů obyvatel. Jejím důsledkem pak byl 15. březen 1939.

1 0
možnosti
Foto

Co by se stalo, kdyby se polistopadový vývoj posunul o těch 21 let dopředu a my se od roku 1968 vyvíjeli stejně jako po roce 1989? O stejnou dobu bychom přišli o iluzi, co všechno bychom dokázali, kdyby nebylo Kremlu, RVHP a VS. Mysleli jsme si, jak jsme výjimečný národ. Zlaté ručičky, nápadité hlavičky brzděné Východem. Když obruče povolily, pochopili jsme, že jsme národem, který nedokáže sám sobě poctivě a ke všeobecnému prospěchu vládnout. Umíme se jen podvádět a okrádat. Výsledkem českého "vlasteneckého" snažení byly vykradené banky, které za babku převzaly finanční ústavy ze Západu a mají z toho desítky miliard ročně dividend. Zprivatizování národních podniků vedlo v převážné většině k jejich vytunelování a zániku. Nová garda politiků rychle zapomněla jak přísahala a dělala psí kusy ke svému obohacení na úkor státní kasy. Nebýt srpna 68, mohli jsme si to odbýt o 21 let dříve.

4 5
možnosti
VV

A nemaji nahodou v tech nepravostech o kterych pisete lvi podil prave vasi favotite, toti ti dva posledni prezidenti teto zeme?

3 1
možnosti
JL

Mate pravdu pane Beranku, prezident by k tak vyznamnemu vyroci mlcet nemel, ale dost mozna, ze pristi rok kdy bude taky padesate vyroci udalosti 21 srpna, se prezident ozve a bude vyznamenavat milicionare za to, ze udrzeli "poradek".

6 3
možnosti
Foto

prezident byl v té době, kdy ostatní sklopili hlavu, otevřeně proti vpádu vojsk VS. Myslím, že odmítá promluvit právě proto, že k 21. 8. 68 budou halasně hovořit všichni ti, kteří tehdy mlčeli, nebo i přikyvovali.

4 3
možnosti
Foto

Jsem již z těch vláken zmaten. Objevil se zde názor, že se mě Srpen 1968 nedotkl. To je naprostý omyl. Nebylo možné, aby až na vzácné komunistické výjimky, se ta invaze někoho nedotkla.

Ale, jedna věc je reagovat emotivně v době události a druhá věc je reagovat tak po 50 letech, bez jakékoli "sebereflexe". Tedy rozebrání toho, co se v roce 1968 dělo a proč Moskva považovala ten nepopulární vojenský zásah za nutný.

Prostě se my, osoby okolo 70 let věku, kterým tehdy bylo něco okolo 20 let, plus mínus, nemůžeme chovat jako před 50 lety. Jakože jsme se z ničeho nepoučili, nic neanalyzovali, ale jenom donekonečna mrmláme:

"Maminko, víš, ty tanky na ulici, to bylo něco hrozného..."

3 2
možnosti
MS

A to máme mrmlat: "Maminko, ty tanky na ulici, to byla paráda..." :-P

6 2
možnosti
JP

J85a24n 30P38a81v54l29í98k

18. 8. 2018 16:23

U našeho prezidenta je to vždycky špatně. Buď neplní své povinnosti, což v případě 50. výročí známé události se dá nazvat ignorantsvím, případně demontrací svého kolaborantského postoje k východní mocnosti, nebo povinnosti plní způsobem trapným, ostudným či nechutným. Z toho jednoznačně vyplývá, že takový člověk nemá být prezidentem naší republiky. Vina tkví ovšem na těch, kteří ho zvolili a prezident jim nastavuje své buranské zrcadlo.

10 3
možnosti
Foto

To ale Honzo bylo již ve filmu Vesničko... Tam vždycky před západním filmem "nastavovali zrcadlo".

3 0
možnosti
PB

P15e14t27r 55B13u82r65i38a14n

18. 8. 2018 16:22

Karma, souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Odpověď na vaší otázku z titulku je prostá. Pan úředník Zeman se domnívá, ve své nekonečné sebestřednosti, že celý národ ví, co řekl před 50.lety. Tak to alespoň interpretoval jeho mluvka Ovčáček slovy, že vše už řekl tehdy. K tomu je složité napsat cokoliv slušného.

7 0
možnosti
Foto

Tak dobře. A co by asi tak měl prezident říkat? Opakovat všechna ta klišé, což je zbytečné nebo přijít s novým pohledem? Ten by se ale asi málokomu ze zdejších agitátorů líbil.

Prostě to není nic jiného, než další ze série, která se jmenuje "Zeman dělá všechno špatně", což má tradici od jeho zvolení.

2 5
možnosti

Smečka čeká, aby každé slovo obrátila a znehodnotila. U mlčení to jde taky, ale není to taková legrace, a ani ocenění od zadavatele.

1 2
možnosti
Foto

No, jestliže vy máte nějakého zadavatele a toužíte po jeho ocenění, je to váš problém. Nehodnoťte ale podobným způsobem i ostatní. :-)

7 1
možnosti
Foto

Jsou asi jen dvě možná vysvětlení. Buď dezolátní zdravotní stav anebo "befel" z míst "ještě vyšších". Obojí je krajně tristní jak pro něj osobně, tak pro naši zemi.

6 2
možnosti
Foto

A co možnosti další? Tak třeba skutečnost, že jitřit ty události po 50 letech nejenže není státnické, ale je dokonce škodlivé a hloupé.

Když prezident dokáže každý týden namluvit hodinku se Soukupem na Barrandovu (kromě prázdnin), proč by najednou neměl být schopen totéž udělat k tomuto tématu a to v podstatně kratší stopáži?

2 2
možnosti
Foto

Také nevím, proč se Miloš Zeman rozhodl mlčet k 50.výročí 21.8.1968. Na druhé straně to bude asi lepší. Možná by uvedl zase nějaká překvapivá fakta, jako ta s článkem Ferdinanda Peroutky a nejspíše by se přitom ani neopomenul neotřít o Kalouska, Bakalu, Sobotku nebo Drahoše. :-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 1287x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik