Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I47v22a85n 88V83e74s66e50l86ý

12. 10. 2017 11:52

Váš názor sdílím a to porovnání platů a důchodů jsem i v nějakých diskuzích použil.

Jsou zde i názory, že je to jedno zda platíme korunou nebo € jak napsal níže pan Hrubý. Není to jedno i jen psychologicky kdy bychom měli při současném kurzu Kč/€ příjmy mnohem nižší než ve zbytku eurozóny a byli bychom velmi, velmi chudými příbuznými. Proto považuji kurz za základní podmínku při rozhodování euro ani či ne.

Jiná věc je jak přijatelný kurz docílit, když by měl být tvořen tolika neovlivnitelnými faktory (krom toho, co předváděla ČNB poslední roky).

Teď můj příspěvek asi ekonomicky vzdělaní diskutující rozcupují místo aby vysvětlili v čem se mýlím.

Pro mě je vskutku rozhodující zda můj důchod bude dnešních 620€ (kurz 25) nebo 775€ (kurz 20). A stejné to je i u odměn za práci, dnes tak diskutovaného tématu, i v korunách (právě při srovnávání s okolními státy).

2 0
možnosti
Foto

V ČNB se dělá měnová politika ode zdi ke zdi. Jednou sedí v bankovní radě většina eurohujerů, pak převáží euroskeptici a jak je to teď netuším. Faktem však zůstává, že nás teď asi čeká zvyšování úrokových sazeb...

0 0
možnosti
  • Počet článků 246
  • Celková karma 21,51
  • Průměrná čtenost 1281x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik