Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I13v90o 10B52o46u55š42e

11. 9. 2017 9:37

No prima, konečně máme důvod vykašlat se na dobré skutky.

0 1
možnosti
Foto

Dobré skutky dělat je samozřejmě na zachránění málo, protože církev z nich nic nemá. Podle ní je třeba vírou v Krista posilovat moc církve a pak teprve má věřící naději na život věčný.

0 1
možnosti

V článku je biblické poselství zjednodušeno až nad míru únosnosti. Už vzhledem k tomu, že v našem národě není moc lidí, kteří by spasení považovali za něco reálného a dosáhnout spasení ze skutků se snaží tak pár předkoncilních katolíků a Svědci Jehovovi. Člověk ze skutků nemůže být spasený především pro zvrácený stav svého srdce ( biblickou terminologií též ducha ). To byl problém Izraele, žijícího pod Mojžíšovým zákonem. Proto Jeremiáš říká : " Oni mou smlouvu porušili, ale já jsem zůstal jejich manželem, je výrok Hospodinův. Toto je smlouva, kterou uzavřu s domem izraelským po oněch dnech, je výrok Hospodinův : Svůj zákon jim dám do nitra, vepíši jim jej do srdce ..." Jr 31 To říká o Nové Smlouvě, která je v Kristu rozšířena jako nabídka pro všechny národy ( t. j. všechny lidi ). Kristova smrt je vyrovnání účtu, Kristovo vzkříšení možnost života z nového ducha " A naděje neklame, neboť Boží láska je vylita do našich srdcí skrze Ducha svatého, který nám byl dán ( Ř 5,5 ). Abych jen neteoretizoval - tento víkend jsem potřeboval hodně trpělivosti pro své blízké. Kdybych to dělal ze své síly, byla by to křeč. Z ducha Kristova jsem to snad jakžtakž zvládl .

2 0
možnosti
Foto

Ti, kteří hovoří jménem Boha, by měli ukázat pověřující listiny.

Mám moc rád, jak někteří - jistě spravedliví - přesně vědí, co bude s jejich duší před Bohem.

Autore, víte kulové, stejně jako já.

Stačí prostě a jen své bližní milovat, stejně jako Boha a sebe, jak koneckonců je opravdu psáno. Oni farizeové byli nejspíše děsně sečtělí a dodržovali úzkostně všechna psaná pravidla.

A Kristus šel k celníkům a prostitutkám.

Ach jo.

3 0
možnosti

Autor má pověřovací listinu, vy ji nevidíte?

Autor ví, neboť věří tomu, co Bůh řekl.

A vite proč šel Kristus k celníkům a prostitutkám? Protože ti děsně sečtělí farizeové ho odmítli! Mysleli si totiž, že když budou striktně dodržovat zákon a pár přídavných příkazů, že je Bůh příjme. Vidíte jak to dopadlo? Odmítli Krista, jejich očekavaného Mesiáše a byli odmítnutí. Jejich samospravedlnost se jím stála osidlem. Více jak se modlil farizeus a publikán, Lukáš 18,9-14.

1 0
možnosti

Ježíš sám ale (podle evengelií) nic takového neřekl.

0 0
možnosti

Jan 3,16 Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. 17 Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen. 18 Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, již je odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího.

A toto znáte?

1 0
možnosti

Vítám Vás do rodiny. :-)

0 0
možnosti
Foto

To je stejně populistické, jako když komunisté vykládali, že soukromé podnikání je k ničemu, blahobyt zajistí pouze vedoucí úloha komunistické strany. A fakt je, že je lidé volili. A všichni víme, jak to pak dopadlo. Tak vězte, že v případě zde inzerované slepé víry to obvykle dopadá podstatně hůř. Takovýchto letničních blouznivců jsem v životě potkal dost - a velmi nepříjemně zblízka - abych si navždy pamatoval, že to, co tu hlásáte, ve skutečnosti vede pouze k tupé duchovní nadřazenosti a z toho plynoucí rakovině lidskosti.

1 3
možnosti

Nechtěl jste napsat: "mnou (Havelkou) inzerované slepé nevěry"?

0 0
možnosti

Proč dobré skutky nezachrání? Takový Paraguayec může držet slovo, mluvit slušně, nekouřit, ... aniž by měl tucha o Mirkovi Dušínovi a stejně se to bude počítat.

Tuhle v Brně v podchodě pod nádražím stáli taky takoví a hulákali o Ježíšovi a mě formou svého projevu spíše připomněly Šmejdy tlačící své předražené šunty.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS