Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kral

26. 7. 2011 0:04
No tak

vetsi snusku pitomosti uz snad ani nebylo mozno na tema tak otresne udalosti napsat. Zveda se mi zaludek z tech, kteri se na nestesti a tragedii deti,  snazi prosadit svoje zvrhle postoje.

0 0
možnosti

Michal007

25. 7. 2011 21:31
Další zajímavý text o možném duchovním pozadí

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=14904

0 0
možnosti

Zani

25. 7. 2011 14:37
Jaké zmatení?

Nevím jaké zmatení máte na mysli?  Když se podíváte do historie, tak zjistíte, že valná většina násilí v minulosti , byla zapříčiněna nějakým náboženskýn důvodem. Jedinou vyjímkou je snad nacismus a komunismus. Nacizmus se ovšem také pokusil vyhladit lidi jisté víry. A komunismus byl pro mnohé vlastně také náboženstvím. Myslím, že kdyby dnes náboženství zaniklo, bylo by na světě lépe. Máme sakra 21 století.;-)

1 0
možnosti

Šerlok Homeless

25. 7. 2011 17:16
Re: Jaké zmatení?

Lidi jisté víry? Které jako? S holocaustem neměla židovská víra nic společného. Nacisté vyhlazovali Židy jakékoliv víry.

To spíš komunismus bylo náboženství (náboženská sekta) a potlačovali křesťanství, protože je považovali za herezi.

Kdyby dnes náboženství zaniklo a kdyby v prdeli byly ryby, nemusely by býti rybníky.

1 0
možnosti

Totedyne

25. 7. 2011 13:47
kdo jsme bez viny, házejme kamenem ...

S tou podstatou, kterou se autor tak složitě snaží vysvětlit, problém nemám. Mám spíš problém s označením nevěsty za něco vždy pozitivního a nevěstky za něco vyloženě špatného. A to křesťanem, kde se vedou diskuze, zda vůbec  farář může mít ženu (nevěstu). I nevěsta může se vdát jen ze ziskuchtivosti. I ona může otrávit svého muže. Popřípadě ho může navádět ke korupci, tím jak stále vyzdvihuje souseda, který si žije líp. Naopak nevěstka může být ke svému povolání donucena sociálními okolnostmi, nabízí určitou službu, kterou někdo potřebuje ( a nemá jinou možnost ji získat ), za to získává něco, co potřebuje např. její rodina (dítě).  Netvrdím, že obrácené hodnocení je to správné, nicméně určitá relativizace je na místě.

0 0
možnosti

JB001

25. 7. 2011 18:58
Re: kdo jsme bez viny, házejme kamenem ...

vaše reakce se mi líbí. Má z lidského úhlu pohledu svou logiku i opodstatnění ;-)

0 0
možnosti

pgjed

25. 7. 2011 13:31
Vážený autore, jste zmaten!

Především termín církev nevěstka je nesmysl. Logicky a věcně. Církev nevěsta, nebo-li jak praví Písmo, nevěsta Kristova - ten termín vychází z Ježíšova konstatování, kde jsou 2 nebo 3 v mém jménu, tam jsem já mezi nimi. Násilí není v Božím jménu. tudíž ani Bůh není přítomen tam, kde někdo osnuje a páchá násilí. Ostatně Kristus žádné nevěstky neměl. Tedy nesmysl. Samozřejmě že nesmyslná hrůza, která se udála v Norsku má své kořeny v evropské kultuře, ale ne v křesťanství. Ale v tom, co pod liberální záštitou vychází ze zpozdilého pseudopráva, vše zpochybňovat,relativizovat a všelijak převracet. Díky tomu na křesťanské historii parazitují všelijaké šifry Leonarda, legendy grálu, legendy o templářích a jiné pitomosti, které s křesťanstvím nemají nic společného, ale kterých mají plné hlavy ti, kteří skutečnou vírou a skutečným křesťanstvím vlastně pohrdají. Byť se to různým ateistickým nahaněčům jistě bude hodit do krámu, události v Norsku nemají s křesťanstvím zhola nic společného!

0 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 21,63
  • Průměrná čtenost 1287x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik