Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

maxas

19. 7. 2011 17:16
Hrozný,

stále dokola. Řecká nákaza co to proboha je?? Naprosto zcestný a matoucí pojem. Ekonomická situace zemí především jižní Evropy je daná úrovní jejich zadlužení, a se samotným Řeckem nemá co do činění, pokud není daná země jeho věřitelem. To že se stát dostane do situce , že není schopen uhradit své závazky je jeho a jen jeho problém. Záchrané akce v podobě dalších a dalších půjček, je jen hra o čas a oddalování následků bankrotu. Věřitelé zapláčou v případě Řecka tak jako tak, ať dříve nebo později. Řecko svůj dluh splatit nemůže, pravděpodobná je ovšem exekuce tj. násilná privatizace řeckého státního majetku . Jak se samotní řekové postaví k faktu, že značná část jejich země je v cizích rukou je otázka. Tady se jeví hlavní riziko nastalé situace. Jak pro Řecko, tak i pro ostatní "projedené" ekonomiky Evropy.

0 0
možnosti

JB001

19. 7. 2011 20:32
Re: Hrozný,

Řecká nákaza je terminus technicus, který jsem si vycucal z prstu, když jsem psal tento příspěvek ...

Míním tím virus šířící se Evropou do Španělska, Portugalska, Itálie atd. ;-)

0 0
možnosti

petrph

19. 7. 2011 17:07
jaký je vlastně rozdíl

Zdanění příjmů nebo zdanění spotřeby?? Přece si ty peníze vyděláváme proto aby jsme je na něco použili. Pokud dostanu v čistém příjmu určité peníze a v obchodě za ně dostanu díky zvýšené DPH míň zboží, tak je to úplně stejné jako kdybych dostal o to míň už v tom čistém příjmu.

Zaměstnavatelům  to moc nepomůže,poněvadž, kdo si bude moct, ten si řekne o větší smluvní plat aby to pokryl a stejně si vyžádají zástupci odborů zvýšení platů dělníků v kolektivní smlouvě. Jak se zdá, tak jediný kdo na tom vydělá, budou zahraniční firmy, které si nízko daněné zisky vyvedou ven....

Mimochodem, nechápu logiku výroku  zdanění příjmů NEBO  zdanění spotřeby. Zdanění spotřeby bude 19% (ve skutečnosti už teď  je mnohem víc, připočtěme skutečné spotřební daně na benzínu, alkoholu, tabáku, atd..), zdanění příjmu je taky ca 20% (z hrubé mzdy). Neměl by správně být zdanění příjmů A  zdanění spotřeby???

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS