Díky Bohu za CNN Prima News

Že česká vláda má svou vlastní televizi je realita všedního dne. Proto už ji prakticky nesleduji, protože už předem vím, co uslyším. V politickém zpravodajství a v politické publicistice dlouhodobě hlásá jen ten jediný správný...

Osobně mi na tom vadí nejvíc to, že se jedná o veřejnoprávní médium, které by mělo být oteřené širokému spektru názorů, o kterých by se mělo férově diskutovat. Bohužel tomu tak není. Česká televize už dávno není hlídacím psem demokracie. Je dlouhodobým propagátorem současné vládní politiky, která je bohužel ještě horší než byla ta Babišova. 

Ža Fiala není premiérem naší vlády ale spíše premiérem Ukrajiny nebo že nejhorším členem Fialovy vlády je ministr jediného povoleného názoru Rakušan, to v ČT nikdy neuslyšíte, protože autocenzura tam funguje naprosto spolehlivě a kapři si přece svůj rybník nikdy nevypustí. A nedovedu si představit, že bychom tam třeba někdy uslyšeli, že hnutí STAN je ještě horší strana než ANO. 

Občan však musí platit koncesionářský poplatek za něco, co třeba vůbec nesleduje, protože hledá pravdu. A nejde jenom o tu politiku. Někdy si chceme od politiky i  odpočinout. A tak jsem si v neděli večer pustil Vejdělkův "komediální příběh o tom, že nečekané problémy se občas léčí nečekaným způsobem" uvedený pod názvem "S písní v tísni" . Ne nebylo to ani o covidu ani o válce na Ukrajině a už vůbec to nebyla komedie. Byl to děs a běs. Počínaje scénářem a konče hereckými výkony. A to všechno za peníze daňových poplatníků. Za moje i za vaše. 

Já se nestačím divit co se dnes všechno kolem nás děje. Těšil jsem se do důchodu, že budu mít klid, ale ono to nejde. Možná by bylo řešením, nezapínat televizi ani rádio, nečíst noviny a odpojit se od sociálních sítí a internetu vůbec. To samozřejmě neudělám, přestože účty za elektřinu závratně rostou.  A nemůže za to jenom Putin. Ten za to může jenom částečně. 

PS Aby bylo čtenářům jasno. Odsuzuji vpád ruských jednotek na Ukrajinu, ale nesouhlasím s tím, co v této souvislosti předvádí naše vláda v čele s premiérem Fialou. A vím, že takových nás není málo. Užívejme si demokracie dokud ji ještě máme. Vláda utahuje šrouby ve smyslu starého známého "Držte hubu a krok"  Bohužel začíná přituhovat a netroufám si odhadovat, jak to všechno skončí...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | čtvrtek 3.11.2022 11:12 | karma článku: 30,17 | přečteno: 740x