Prezident Miloš Zeman v Čáslavi úspěšně pokračoval ve své předvolební kampani

v doprovodu hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové. O jeho dnešním vystoupení se určitě bude hodně mluvit a psát...

Již od rána jsem z okna sledoval desítky policistů, kteří přicestovali do Čáslavi, aby zajistili bezpečnost vzácné návštěvy, která dorazila dnes krátce po poledni do hotelu Grand, kde se hejtmanka a prezident sešli s vedením města pravděpodobně na oběd. 

Je pravdou, že nově rekonstruovaný hotel před časem restauraci zavřel, protože neprosperovala, a město už ji asi nechtělo dotovat, nicméně dnes bylo otevřeno. Jaké bylo polední menu netuším, ale předpokládám, že oběd nepřipravovali učňové ze sousedního SOU.

Ve 14,30 se slušně zaplněné náměstí Jana Žižky z Trocnova dočkalo. Na tribunu přivedl paní hejtmanku a pana prezidenta starosta Čáslavi Jaromír Strnad. Po oficiálním uvítání se přítomní dočkali projevu Miloše Zemana, který přítomným hned v úvodu sdělil horkou novinku, že Česká národní banka ukončila režim devizových intervencí. Podle mého názoru už bylo načase a za sebe mohu říci, že v této věci jsem s Milošem zajedno. I já jsem byl od samého začátku proti umělému oslabování koruny bankovní radou ČNB. "Zrušení devizových intervencí je dobrá věc" konstatoval Miloš Zeman v reakci na dotaz České televize, která dorazila na místo pozdě a tudíž si nestačila natočit to, co už prezident k devizovým intervencím řekl dříve. 

Co mne upřímně pobavilo bylo Zemanovo rýpnutí do ČT s tím, že ji má rád zejména kvůli jejímu objektivnímu a vyváženému zpravodajství kdy například ve volební noci v USA zvítězila v České televizi Hillary Clinton nad Donaldem Trumpem 4:0

Po krátkém úvodním proslovu následovaly dotazy přítomných například na jeho názor ohledně Evropské unie, kde prezident konstatoval, že myšlenka dobrá, ale mizerně realizovaná. S tím vším nemám problém, ale nemohu souhlasit s jeho názorem, že je jedno, jestli tady v Česku budeme mít euro nebo korunu. Jeho přirovnání že je úplně jedno jestli měříme teplotu ve stupních Fahrenheita nebo Celsia bylo mimo mísu. Pro mne a potažmo pro všechny občany České republiky je nejdůležitější kurz v jakém se bude na euro přecházet. Jestli bude koruna podhodnocená, tak nás Bůh ochraňuj. To pak ten důchod budu mít ještě horší v eurech než v korunách.

Pokud čtenáře zajímá, jaká byla atmosféra na náměstí, tak asi mnohé zklamu. Nezaznamenal jsem ani jeden projev nepřátelství či nesouhlasu. Naopak. Ti, co se na Zemana přišli podívat, byli ve většině jeho fanoušci resp voliči. Ti zbylí byli zvědavci, podobně jako já, kteří chtěli vidět Miloše Zemana na vlastní oči. 

Pro mne osobně bylo největším překvapením, když prezident na dotaz ohledně kauzy Kájínek řekl, že vážně uvažuje o udělení milosti. Kladu si otázku, jestli mu tento postoj v předvolební kampani pomůže nebo uškodí.

Za sebe mohu říct, že předvolební kampaň zvládá s bravurou jemu vlastní a že mu ovčané věří. Minimálně ti, co dnes přišli na čáslavské náměstí. Není se ale čemu divit. Čáslav byla, je a asi ještě dlouho budou spolehlivou baštou sociální demokracie. Vždyť ministr a poslanec Urban, senátor a starosta Strnad a v neposlední řadě i nový ministr průmyslu a obchodu Havlíček jsou přece Čáslaváci.

 

Autor: Jiří Beránek | čtvrtek 6.4.2017 19:52 | karma článku: 22,80 | přečteno: 1122x
  • Další články autora

Jiří Beránek

Proboha, už dost! Stačilo

1.4.2024 v 11:02 | Karma: 21,11

Jiří Beránek

Ženy v běhu a Matka v trapu

22.2.2024 v 12:56 | Karma: 15,03

Jiří Beránek

17. listopad 1989

16.11.2023 v 9:30 | Karma: 28,76
  • Počet článků 245
  • Celková karma 21,63
  • Průměrná čtenost 1287x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik