Tolerantní ateista Miloš Zeman

5. 08. 2011 12:40:30
Přestože jsem ČSSD nikdy nevolil, rád jsem vždy četl jeho názory a bonmoty, které dost často vyvolávaly protichůdné reakce. Nejinak je tomu i dnes. Já se s ním ale určitě shodnu minimálně v názorech na islám a náboženství zelených.

V rozhovoru s novináři Reflexu měl jednoznačně navrch a nejenom proto, že tito novináři měli velké mezery ve vědomostech. Rozhovor se prý uskutečnil v Zemanově bytě na Vysočině den před tím, než v Norsku šílený střelec povraždil desítky lidí.

Dovolím si tu z něho ocitovat myšlenky, které mne zaujaly. Jsou možná "politicky nekorektní" a někdo by mohl říci i netolerantní, ale jsem rád, že žijeme v době, kdy se ještě mohou napsat nebo vyslovit nahlas.


K problematice islámu řekl Miloš Zeman kromě jiného i toto:

Nový zákon je jako náboženství lásky a islám jako náboženství nenávisti. Dokumentoval bych to příkladem. Známe příběh z Nového zákona, kde k Ježíši přivedli cizoložnou ženu a on řekl: Kdo z vás je bez hříchu, první hoď na ni kamenem! Čili ji v podstatě propustil. V Zahradách spravedlivých je podobný případ, ale Mohamed nechal cizoložnou ženu ukamenovat a potom se za ni pomodlil. Což je pokrytectví non plus ultra. Odcituji vám slova z koránu. Například: Vyhlaďme všechny nevěřící. Zotročme všechny nevěřící. Podrobme si nevěřící. Uvrhněme je do řetězů. Docela pikantní příklad je: Uvrhněme je do rozpáleného ohně, ať se vysuší jejich pokožka, a potom tam přijdou další nevěřící. Súra za súrou vyjadřuje nenávist. Netvrdím, že všichni muslimové jsou teroristé, tvrdím, že všichni teroristé jsou muslimové. Umírněný muslim je contradictio in adjecto, tedy protimluv, stejně jako contradictio in adjecto je umírněný nacista. Například v dubnu 1945 existoval jeden umírněný nacista, který nabídl Spojencům jednání o separátní kapitulaci Velkoněmecké říše. Jmenoval se Heinrich Himmler, organizátor vyvražďování Židů. Samozřejmě připouštím, že muslimové mohou konvertovat. Za to jim však mimochodem hrozí trest smrti. To přece není náboženství lásky a už vůbec ne tolerance, ale náboženství nenávisti. Viděli jste útoky z 11. září 2001 a nadšení muslimů nad tímto útokem? Slyšel jste o nějakých explicitních protestech muslimské komunity proti 11. září? S ničím takovým jsem se nesetkal.

Moje prognóza zní, že se dříve nebo později některé islámské země zmocní jaderných zbraní. Nejblíže k tomu má Írán, ale může také dojít k puči v Pákistánu. Až se fundamentalisté v Pákistánu zmocní jaderných zbraní, tak budou Evropa, Spojené státy, Rusko, Čína i další země vystaveny obrovskému nebezpečí, které si však uvědomí až v tom okamžiku. Nechci být srovnáván s Winstonem Churchillem, ale dovolím si poznámku. On ve svém známém projevu ve Fultonu v březnu 1946 hovořil o spuštění železné opony v Evropě. Tehdy se mu za to vysmívali a nadávali mu, ale nakonec byla železná opona tvrdou realitou.

Řekl jsem Karlu Schwarzenbergovi, že je hrubá chyba uznávat Kosovo, protože je to islámská republika financovaná narkomafiemi. Proto nemám dojem, že by česká zahraniční politika byla proizraelská, jak to bylo za mé vlády. Dnes je neutrální. Skutečně proizraelská politika by nikdy nemohla tolerovat nezávislost Kosova. Já přitom nejsem Žid, jsem čistý árijec. Kdysi jsem říkal Valtru Komárkovi: „Víš, na vás Židech mi nejvíc vadí, že jste často antisemiti.“ Byl to takový zemanovský bonmot.

Co se týče ekonomické problematiky mimo jiné zaznělo:

Na rozdíl od Václava Klause jsem eurofederalista, hlásím se k ekonomické i politické integraci, protože jedno od druhého nelze oddělit. Moje prognóza zní: V celé světové ekonomice, a zejména v její euroamerické části můžeme očekávat výraznou inflaci v průběhu nejbližších dvou až tří let. Ta v podstatě vede k umazání části státního dluhu za cenu znehodnocení části úspor střadatelů. To, co dělá Evropská unie, proto není rozumné.


A co se týče jaderné energetiky i v tom jsem s Milošem zajedno:

Boj proti jaderné energetice, kůrovcové kalamitě na Šumavě, boj proti dálnicím, proti jezům na Labi, to všechno má společného jmenovatele. Člověk nemá věřit, člověk má vědět. Jakékoli náboženství, jakákoli ideologie, která vás vyzývá, abyste nepřemýšleli, ale věřili, jsou nebezpečné. Pokládám zelené za nástupce komunistů. Oni nahradili jednu pitomou ideologii druhou pitomou ideologií...Němci svého času podlehli Hitlerovi a docela upřímně vyznávali nacionální socialismus. Proč by teď nepodlehli daleko měkčí a méně nápadné zelené ideologii?

Autor: Jiří Beránek | pátek 5.8.2011 12:40 | karma článku: 27.93 | přečteno: 1395x

Další články blogera

Jiří Beránek

Slávie je na výjezdě, město se třese

Fanoušci Sparty byli před čtvrtečním osmifinále s Liverpoolem hodně natěšení, že by v jejich současné formě mohli vedoucí tým Premiere League potrápit a při troše štěstí třeba i postoupit. Realita však byla odlišná. Jedním slovem

10.3.2024 v 10:01 | Karma článku: 15.88 | Přečteno: 231 | Diskuse

Jiří Beránek

Ženy v běhu a Matka v trapu

Dnes vstupuje do kin další film stvořený ženami pro ženy. Jedno je jisté. Do kina na něj nepůjdu. Ani s manželkou a už vůbec ne sám. Vzpomenete si, kdy jste naposledy viděli nějakou českou romantickou nebo vztahovou komedii, která

22.2.2024 v 12:56 | Karma článku: 14.69 | Přečteno: 618 | Diskuse

Jiří Beránek

A jak to máte vy se suchým únorem?

Není to tak třaskavé téma jako trest smrti, ale mezi námi alkoholiky spíš téma pro pobavení. Dle MF Dnes se část politiků k výzvě v únoru nepít přidala, další prý přešli "jen" na víno, nebo naopak víc podpořili české pivovary.

5.2.2024 v 9:15 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 375 | Diskuse

Jiří Beránek

Chybí nám dnes trest smrti? Jste pro nebo proti?

Poslední poprava u nás proběhla před 35 lety a v květnu 1990 byl trest smrti zrušen. Bylo to dobře nebo špatně? Toť otázka. Nevím, jak vy, ale já v této věci mám celkem jasno. Podle starozákonního "oko za oko, zub za zub"

3.2.2024 v 8:56 | Karma článku: 25.15 | Přečteno: 666 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 179 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 205 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 610 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 528 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 242 Celková karma 21.96 Průměrná čtenost 1247

Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...